Na igen, ez már kicsit kalóriadúsabb, de ha úgy érzed, ez jobban tetszik, akkor készítsd el nyugodtan. :)
Energiaérték 1 adagban: 214 kcal (898 kJ)
Fehérje: 4 g
Zsír: 10 g
Szénhidrát: 27 g
Hozzávalók 1 főre:
tisztított burgonya 100 g
vágott vöröshagyma 1/2 mokkáskanál
vágott zellerzöld 1/4 mokkáskanál
napraforgóolaj 7 g
só, fűszerpaprika ízlés szerint
liszt 10 g
tejföl 20 g
Elkészítése:
A lemosott burgonyát vékonyan meghámozzuk, egyenlő nagyságú kockákra vágjuk, csontlében, zöldséglében vagy hideg vízben feltesszük főni, megsózzuk, fedő alatt, közepes erősségű főzőfelületen puhára főzzük. A lisztet szárazon zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a napraforgóolajat, a vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a zellerlevél felét. Hideg vízzel simára keverjük és a levesbe öntjük. Amikor összeforrt, belekeverjük a tejföl- és a zellerzöldmaradékot. Melegen tálaljuk. Az elkészítési idő kb. 35-40 perc. Adható gyomorbetegeknek, májbetegeknek, epebetegeknek, érelmeszesedésben, infarktus után, székrekedésben, lázas állapot után, vesekő esetén.