Fehér tészta

Hozzávalók:
  • spagetti
     
  • citromlé
     
  • olívaolaj
     
  • parmezán sajt
     


  •  
Elkészítés: A spagettit felteszed főni sós vízben. Amíg a tészta fő, egy mély tálban összekeversz olívaolajat, reszelt parmezán sajtot és citromlét. A kifőtt tésztát lecsöpögteted (ne öblítsétek le hideg vízzel), összekevered a citromleves-olajos-sajtos öntettel. Finom és nagyon olcsó, egyszerű!
 

 

Elronthatatlan kókuszkocka

Hozzávalók:
  • A tésztához:
     
  • 1 egész tojás
     
  • 3 dkg  sütőmargarin
     
  • 20 dkg porcukor
     
  • 3 evőkanál méz
     
  • 1 csomag sütőpor
     
  • 1 csomag vaníliás cukor
     
  • 28 dkg liszt
     
  • kb. 1-1,5 dl tej
     
  • A bevonathoz:
     
  • 22 dkg  sütőmargarin
     
  • 25 dkg cukor
     
  • 5 dkg kakaó
     
  • 2 kanál rum vagy feketekávé
     
  • 4 kanál tej
     
  • 20 dkg kókuszreszelék

     

 
Elkészítés: A tésztához a tojást, a margarint, a mézet és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a tejet, majd előmelegített sütőben lassan megsütjük. A tepsit vagy ki kell bélelni vagy zsírozni és lisztezni, különben nem lehet kiborítani.

A máz hozzávalóit egy lábasba tesszük, és sűrűn kevergetve megolvasztjuk, de felforrnia nem szabad.

Ha megsült a tészta, felkockázzuk, és a mázba forgatjuk óvatosan (mert a tészta nagyon omlós, és ha sokat áll a mázban, szétesik), majd kókuszba forgatjuk.


 

 

Paradicsomlében főtt penne

Hozzávalók:
  • 1 liter paradicsomlé
     
  • 30 dkg penne
     
  • 2 gerezd fokhagyma
     
  • 1 marék friss bazsalikom (vagy ízlés szerint szárított)
     

  •  
  • bors
     
  • reszelt sajt

     
Elkészítés: A paradicsomlevet egy edénybe öntjük, beletesszük a finomra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Erős lángon felforraljuk. Amikor felforrt, kicsire vesszük a lángot, és beletesszük a száraztésztát és az apróra vágott friss bazsalikomot. Kicsi lángon, néha megkeverve megfőzzük benne a tésztát. Közben a paradicsom is besűrűsödik, így kész a szósz is. Ha szükséges, még sózhatjuk, borsozhatjuk.

 

 

Finom pogácsa

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
     
  • 2 tojássárgája
     
  • 25 dkg  sütőmargarin
     
  • 2 dl tejföl
     
  • 2 dkg élesztő
     
  • 1 kávéskanál só
     
  • 1 kávéskanál cukor

     

 
Elkészítés: Este a hozzávalókat összegyúrjuk, nylonba csomagoljuk, hűtőbe tesszük. Másnap ismét összegyúrjuk, sodorjuk, kiszaggatjuk, tojássárgájával megkenjük. 1/2 óráig pihentetjük a tepsiben, majd sütjük.

 

Szerző: manna30  2009.01.28. 13:23 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr8908175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása