Hozzávalók:
24 dkg búzaliszt
1 tk sütőpor
1,5 tk őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
2 tk folyékony édesítőszer
1 csipet só
1 tojás
2 dkg (2 ek) folyékony tejszín
15 dkg vaj/margarin
10 dkg (diabetikus) cukor
Elkészítése:
1. A sütőporral összekevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a fahéjat, az őrölt szegfűszeget, az édesítőszert, a sót, a tojássárgáját, a tejszínt, a darabokra vágott zsíradékot és a diabetikus cukrot.
2. Középről kifelé gyorsan, sima tésztává dolgozzuk. Hengerré formáljuk, alufóliába csavarjuk és hideg helyre tesszük.
3. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit. A hengerből 1 centis szeleteket vágunk, ezeket a sütőlapra fektetjük.
4. Vékonyan megkenjük tojásfehérjével, és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Előkészítés: kb. 45 perc
Sütés: 10 perc (villanysütő: 200 °C, gázsütő: 4 fokozat
Tudnivalók:
A fahéjas keksz felséges sütemény, kevés kalóriát tartalmaz, hiszen részben édesítőszerrel készítjük. E kalóriában szegény "cukorpótló" nagyon jó az omlóstésztába.
Nem érdemes lefagyasztani.
Egy keksz 1 g fehérjét,
3,5 g zsírt,
6,7 g szénhidrátot
kb. 65 kcal-t (273 kJ) tartalmaz.
Ötlet:
A süteményt először hagyjuk kihűlni, mielőtt kekszesdobozba tennénk. Kb. 3 hétig áll el, de frissen a legfinomabb.
A GYEREKEIM FALTÁK! :)