Nos, ez nem igazán diétás (kalória szempontjából), de nagyon finom. Azonban ha ésszerűen, okosan osztod el a napi kalóriát és mondjuk nem eszel levest, akkor szerintem abszolút beilleszthető fogyókúrás étrendbe is.
Én ma nem ettem levest ebédre, így a főzelék mellé még két virslit is megengedtem magamnak. Bőséges ebéd volt így is. :)
Energiaérték 1 adagban: 267 kcal (1121 kJ)
Fehérje: 10 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 32 g
Nátrium: 20 mg
Hozzávalók 1 főre:
tisztított zöldbab 250 g
napraforgóolaj 7 g
vágott vöröshagyma 20 g
fűszerpaprika 1/3 mokkáskanál
fokhagyma (kis gerezd)
tisztított zöldpaprika 30 g
tisztított paradicsom 20 g
tejföl 20 g
liszt 15 g
ecet
só ízlés szerint (az eredeti receptben nincs só!!!)
Elkészítése:
A letisztított, lemosott zöldbabot egyenlő darabokra vágjuk. Az olajon a vágott vöröshagymát megüvegesítjük, rátesszük a fűszerpaprikát, a zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Annyi vizet öntünk rá, hogy a zöldbabot éppen ellepje. Közepes erősségű főzőfelületen fedő alatt puhára főzzük. A lisztből és tejfölből készített habarékot, kevés hideg vízzel elkeverve, óvatosan a főzelékhez adjuk, ecettel ízesítve összeforraljuk. Melegen tálaljuk. Elkészítéséhez kb. 45 perc szükséges. Adható só nélkül vesebetegeknek, magasvérnyomásban, érelmeszesedésben, egyes májbetegségekben.