Krumplit is fogyaszthatunk, ha azt mértékkel tesszük. Ez a leves sem tartalmaz rengeteg kalóriát. Lássuk!

 

Energiaérték 1 adagban: 135 kcal (567 kJ)

Fehérje: 4 g

Zsír: 3 g

Szénhidrát: 23 g

 

Hozzávalók 1 főre:

tisztított burgonya 100 g

vágott petrezselyem 1/2 mokkáskanál

citrom 1 ujjnyi vastag karika

tojássárgája 1/3 db

tejföl 10 g

só, csipetnyi

tisztított sárgarépa 20 g

tisztított petrezselyemgyökér 10 g

tisztított zeller 10 g

 

Elkészítése:

A lemosott burgonyát, zöldségféléket megtisztítjuk, leöblítve kockákra vágjuk. Kevés sós vízben fedő alatt puhára főzzük. Turmixgéppel pépesítjük, csontlével (vagy vízzel) és a megmaradt főzőlével felöntjük. A tojás sárgájából, tejfölből habarékot készítünk, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Összeforraljuk, beletesszük a petrezselyemvagdalékot és a citromot. Közepes erősségű főzőfelületen a leves elkészítési ideje kb. 45-50 perc. Adhatjuk gyomorbetegeknek, epebetegeknek, májbetegeknek, infarktus után, érelmeszesedésben, cukorbetegeknek, leromlott betegeknek, lázas betegség után, köszvényben, vesebetegeknek, urémiás betegeknek.

Szerző: manna30  2009.01.22. 13:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr16895410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása