Mustáros hagymasaláta

Hozzávalók:
  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
     
  • ízlés szerint só, fehérbors, ételízesítő
     
  • 1 gerezd fokhagyma
     
  • 1 kávéskanál pirosarany
     
  • 1 evőkanál ketchup
     
  • 3-4 evőkanál mustár
     
  • víz
     
  • olívaolaj

     
Elkészítés: A kb. centisre felszelt hagymát sóval és a fehérborsal az olajon megfuttatom, majd hozzáadom az ételízesítőt és az apróra vágott fokhagymát. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje, majd fedő alatt megpárolom. Amikor készen van, hozzáadom a ketchupot és a mustárt.
Sültek mellé is finom, de pirítóssal is meg lehet enni hidegen.

Ha más ízhatást akarok elérni, akkor a mustár és a ketchup arányát megfordítom, így inkább paradicsomosabb lesz.
 

 

Szerző: manna30  2009.01.28. 13:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr16908202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása