Egyik kedves barátnőm éppen a 90 napos diétába kezdett... gondoltam picit segítek neki, és most összetevők alapján rakok fel néhány receptet. Bízom benne, hogy ezzel másoknak is segítek. :)

Kezdjük!

Húsgombócleves

Nagyítás!

 
Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
     
  • 3 gerezd fokhagyma
     
  • 2 evőkanál olaj
     
  • 25 dkg darált hús
     

  •  
  • bors
     
  • 1 teáskanál pirospaprika
     
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
     
  • 5 dkg búzadara
     
  • 2 tojás
     
  • 1,5 l húsleves

     
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát az olajon megfuttatom, hozzáadom a darált húst, a fűszereket és a többi hozzávalót, jól összekeverem. 10 percig hűtőben pihentetem a masszát, majd diónyi gombócokat formázok, és a levesben kifőzöm.

 

Csípős fetás túrókrém

Hozzávalók 4 főre:
  • 25 dkg túró
     
  • 10 dkg feta sajt
     
  • 3 darab hosszúkás, erős zöldpaprika
     
  • 2 evőkanál olívaolaj
     

  •  
  • 1-2 evőkanál tejföl vagy natúr joghurt

     
Elkészítés: A paprikákat megmosom, és egy fogó segítségével a nyílt gázláng fölött jó feketére, szenesre sütöm mindegyiket. Mikor ez kész, pár percig egy lefedett tálban hagyom őket, így könnyebben jön le a héjuk.
Egy tálba teszem a többi hozzávalót, a paprikák húsát pedig deszkán nagyon apróra összevágom, és ezt is a többi alapanyaghoz keverem jó alaposan. Behűtve tálalom.

Pirítósra kenve paradicsommal, friss csírákkal, hagymával, uborkával egészen fennséges nyári vacsora. Görög előétel.
 

Fűszeres csirkeszárny

Hozzávalók:
  • 10 db csirkeszárny
     
  • 1 (kis) pirosarany
     
  • 1 tojás
     
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
     
  • 4-5 evőkanál szezámmag

     
Elkészítés: A pirosaranyat összekeverjük a tojással, a keményítővel és a szezámmaggal, alaposan bekenjük vele a szárnyakat, és 1 napig a hűtőben hagyjuk pácolódni. Másnap bő olajban kisütjük.

Megjegyzés:
Csirkemellcsíkokból is el lehet készíteni. Ha marad az edény alján a pácból, akkor azt is ki lehet sütni magában. Nagyon finom!!!
 

 

 

Bazsalikomos csirke

Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkecombokat megmosom, szárazra törlöm, majd sóval és bazsalikommal bedörzsölöm, lefedve fél napra hűtőbe teszem. Egy serpenyőben felhevítem a vajat, majd a combok mindkét oldalát kissé átsütöm. A combokat tepsibe fektetem, a vajat, amiben sült, ráöntöm. A combok közé paradicsomot darabolok, valamint a negyedbe vágott vöröshagymát. Még egyszer megsózom, megszórom bazsalikommal, majd egy deci vizet öntök alá, végül alufóliával betakarom és egy órára forró sütőbe teszem, hogy a combok megpuhuljanak. Egy óra múlva leveszem a fóliát és minden combra egy-egy szelet sajtot rakok, majd ezt is kissé megszórom bazsalikommal. Visszateszem a sütőbe és addig sütöm, amíg a sajt aranyszínűre nem pirul.

 

 Csirkés saláta

Hozzávalók:
  • 1 kicsontozott csirkemell
     
  • fél fej saláta
     
  • fél szál uborka
     
  • 3-4 db paradicsom
     
  • 2-3 gerezd fokhagyma
     
  • kb. 3 dl tejföl
     

  •  
  • bors
     
  • szárnyas fűszerkeverék
     
  • olívaolaj

     
Elkészítés: A húst felkockázzuk, a fűszerkeverékkel meghintjuk, enyén megborsozzuk, és az olivaolajon megsütjük. Papírtörlőre szedjük, és hűlni hagyjuk. A zöldségeket megmossuk, a paradicsomot, uborkát felkockázzuk, a salátát konyharuhával/papírtörlővel szárazra töröljük, majd felcsíkozzuk. A zúzott fokhagymát a tejföllel és egy kis sóval kikeverjük. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, rádobáljuk a húskockákat, és ráöntjük az öntetet.
 

 

 

Szerző: manna30  2009.01.28. 13:20 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr34908169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása