Nos, ez nem igazán diétás (kalória szempontjából), de nagyon finom. Azonban ha ésszerűen, okosan osztod el a napi kalóriát és mondjuk nem eszel levest, akkor szerintem abszolút beilleszthető fogyókúrás étrendbe is.

Én ma nem ettem levest ebédre, így a főzelék mellé még két virslit is megengedtem magamnak. Bőséges ebéd volt így is. :)

Energiaérték 1 adagban: 267 kcal (1121 kJ)

Fehérje: 10 g

Zsír: 11 g

Szénhidrát: 32 g

Nátrium: 20 mg

 

Hozzávalók 1 főre:

tisztított zöldbab 250 g

napraforgóolaj 7 g

vágott vöröshagyma 20 g

fűszerpaprika 1/3 mokkáskanál

fokhagyma (kis gerezd)

tisztított zöldpaprika 30 g

tisztított paradicsom 20 g

tejföl 20 g

liszt 15 g

ecet

só ízlés szerint (az eredeti receptben nincs só!!!)

 

Elkészítése:

A letisztított, lemosott zöldbabot egyenlő darabokra vágjuk. Az olajon a vágott vöröshagymát megüvegesítjük, rátesszük a fűszerpaprikát, a zöldbabot, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát. Annyi vizet öntünk rá, hogy a zöldbabot éppen ellepje. Közepes erősségű főzőfelületen fedő alatt puhára főzzük. A lisztből és tejfölből készített habarékot, kevés hideg vízzel elkeverve, óvatosan a főzelékhez adjuk, ecettel ízesítve összeforraljuk. Melegen tálaljuk. Elkészítéséhez kb. 45 perc szükséges. Adható só nélkül vesebetegeknek, magasvérnyomásban, érelmeszesedésben, egyes májbetegségekben.

Szerző: manna30  2009.01.22. 23:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr11896806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása