Na igen, ez már kicsit kalóriadúsabb, de ha úgy érzed, ez jobban tetszik, akkor készítsd el nyugodtan. :)

Energiaérték 1 adagban: 214 kcal (898 kJ)

Fehérje: 4 g

Zsír: 10 g

Szénhidrát: 27 g

 

Hozzávalók 1 főre:

tisztított burgonya 100 g

vágott vöröshagyma 1/2 mokkáskanál

vágott zellerzöld 1/4 mokkáskanál

napraforgóolaj 7 g

só, fűszerpaprika ízlés szerint

liszt 10 g

tejföl 20 g

 

Elkészítése:

A lemosott burgonyát vékonyan meghámozzuk, egyenlő nagyságú kockákra vágjuk, csontlében, zöldséglében vagy hideg vízben feltesszük főni, megsózzuk, fedő alatt, közepes erősségű főzőfelületen puhára főzzük. A lisztet szárazon zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a napraforgóolajat, a vágott vöröshagymát, a fűszerpaprikát és a zellerlevél felét. Hideg vízzel simára keverjük és a levesbe öntjük. Amikor összeforrt, belekeverjük a tejföl- és a zellerzöldmaradékot. Melegen tálaljuk. Az elkészítési idő kb. 35-40 perc. Adható gyomorbetegeknek, májbetegeknek, epebetegeknek, érelmeszesedésben, infarktus után, székrekedésben, lázas állapot után, vesekő esetén.

Szerző: manna30  2009.01.22. 13:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr61895423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása