Mai beszélgetésünkben felbukkant a parajfőzelék (magyarán: spenót). Lássuk, hogyan tudnánk ezt szénhidrátszegényen, fogyis módra összehozni. :)

Parajfőzelék (szénhidrátszegény)

Energiaérték egy adagban 168 kcal (705 kJ)

Fehérje: 8 g

Zsír: 12 g

Szénhidrát: 7 g

 

Hozzávalók 1 főre:

tisztított paraj 150 g

tej 1 dl (ajánlatos zsírszegény tej használata)

tojássárgája 1/2 db

napraforgóolaj 6 g

só, fokhagyma

 

Elkészítés:

A megtisztított és folyó vízben alaposan lemosott parajt forrásban lévő, gyengén sós vízben kb. 5-10 percig főzzük, közben forgatjuk. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, majd vágódeszkán apróra vagdaljuk. A napraforgóolajat egy lábasba téve, gyenge főzőfelületen elkezdjük melegíteni, beletesszük az összevagdalt parajt és az ízesítőket. A tejből, tojássárgájából készített habarékot állandó keverés mellett adjuk a főzelékhez. Összefőzzük és melegen tálaljuk. Elkészítéséhez kb. 20 perc szükséges. Adható cukorbetegekne, fogyókúrában, gyomorbetegeknek, májbetegeknek, székrekedésben, lázas állapot után, érelmeszesedésben, infarktus után, leromlott betegeknek.

Szerző: manna30  2009.01.22. 12:43 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mannadieta.blog.hu/api/trackback/id/tr9895362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása